Norsepower ja Wärtsilä aloittavat yhteistyön roottoripurjeiden globaalin huoltotoiminnan tehostamiseksi

Oct 10, 2019 | 1min read

Norsepower Oy Ltd. ja teknologiayhtiö Wärtsilä ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen laivoihin asennettavien roottoripurjeiden maailmanlaajuisen huoltotoiminnan tehostamiseksi.  

Norsepower kasvattaa roottoripurjeiden toimituskapasiteettiaan Euroopassa ja Aasiassa vastaamaan kasvavaa kysyntää, ja nyt tehdyn yhteistyösopimuksen avulla Norsepower pystyy tarjoamaan asiakkailleen maailmanlaajuista huoltopalvelua Wärtsilän kattavan huoltoverkoston avulla.

Norsepowerin myyntijohtaja Jukka Kuuskoski kommentoi, “Nykyaikaisen tuulipropulsion kysyntä kasvaa vauhdilla ja uskomme roottoripurjeasennusten lisääntyvän huomattavasti lähivuosina.

Yhteistyösopimus Wärtsilän kanssa on meille tärkeä askel eteenpäin voidaksemme varmistaa ammattimaisen ja nopean huoltopalvelun saatavuuden asiakkaillemme riippumatta siitä, missä heidän laivansa purjehtivat. Kansainvälinen merenkulku ja meriteollisuus tarvitsee taloudellisesti kannattavia hiilidioksidipäästöjä vähentäviä ratkaisuja. Norsepowerin roottoripurjeteknologia on osoittautunut luotettavaksi ja tehokkaaksi polttoaineensäästöratkaisuksi, minkä useat riippumattomat osapuolet ovat vahvistaneet.”

“Teollisuudessa on käynnissä muutos, jonka kärjessä haluamme olla. Olemme todella innoissamme yhteistyöstä Norsepowerin kanssa. Yhteistyösopimus on erinomainen osoitus päämäärästämme kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla. Pyrimme yhdessä tukemaan ja edistämään kestävää kehitystä ja teknologioita puhtaamman tulevaisuuden puolesta,” sanoo Wärtsilän Asset Management Services -johtaja Stefan Wiik.

Ensimmäinen Norsepowerin roottoripurje asennettiin laivaan 2014, ja niitä on tähän mennessä asennettu yhteensä kolmeen laivaan. Neljäs laiva-asennus tehdään vuonna 2020 tanskalaiselle Scandlinesille. Tähän mennessä Norsepowerin roottoripurjeet ovat vähentäneet laivojen hiilidioksidipäästöjä yhteensä noin 5000 tonnilla.

Roottoripurjeita valmistetaan kolmea eri kokoa, joiden korkeudet ovat 18, 24 ja 30 metriä. Roottoripurjeiden koko ja lukumäärä määritellään laivakohtaisesti, jotta ne toimivat mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.